Intervju med Katja Timgren

Intervju med Katja Timgren

Foto: Ola Kjelbye

Katja Timgren är lärare på kursen Your Silence Will Not Protect You.

Vad är det bästa med att jobba på kursen?

Alla möten mellan kvinnor och transpersoner med olika erfarenheter, att vi utforskar skrivande och läsande och makt tillsammans utifrån våra (ibland mycket) olika perspektiv, det är det bästa, svåraste och roligaste med att jobba här!

Varför har du valt att jobba här?

För att jag vill vara med och göra det här unika skrivande rummet som inte finns någon annanstans och som vi författare och lärare, och deltagare, har jobbat hårt och kärleksfullt för att skapa tillsammans.

Vilka borde söka kursen?

Alla kvinnor och transpersoner som längtar efter ett feministiskt antirasistiskt skrivkollektiv. Du som har skrivit länge. Du som är nyfiken på att börja skriva. Och du som inte riktigt känner att ditt skrivande passar in någonstans.

Vad skriver du själv?

Jag är barn och ungdomsförfattare och skriver ofta om hbtq och uppväxt, ibland för att det handlar om hbtq teman ibland för att det bara är de karaktärerna som spontant råkar dyka upp i mina texter.

Vad gör du när du inte jobbar här?

Till exempel är i skogen eller på en balkong, gärna med en tekopp och eller en vän. Jobbar som skrivarkurslärare även på en annan skola, engagerar mig i centralt ordnat arbete för bättre mångfald och demokrati, och skriver romaner.