Profilkurser

Profilkurser

Feministiska studier är Kvinnofolkhögskolans koncept där du kan sätta ihop ditt eget kurspaket och välja i vilken omfattning du vill studera. Kanske vill du kombinera vårt konstnärliga projektår, Pengar och rädsla har vi aldrig haft, med en kurs i programmering och webbutveckling eller vår poesikurs Sammanhang för poesi. Eller så vill du följa med på en resa till Sápmi, samtidigt som du läser Feminist studies – for our survival? Allt är möjligt på Kvinnofolkhögskolan!

Sammanhang för poesi

Sammanhang för poesi

Livet, kärleken och döden. Det är i poesin det stora och det lilla möts. Sammanhang för poesi är en distanskurs på 25%, med fyra träffar på plats på Kvinnofolkhögskolan under läsåret.

Berättelser från Sápmi

Berättelser från Sápmi

Det finns många berättelser om Norden. Det finns många berättelser om oss, av oss själva och av andra. Hur lever vi tillsammans i en värld som rymmer flera världar? Vad säger de olika maktkritiska rörelserna i Sápmi?

Pengar och rädsla har vi aldrig haft

Pengar och rädsla har vi aldrig haft

Ett konstnärligt projektår för dig som vill arbeta med ett självvalt konstnärligt projekt i ett feministiskt, antirasistiskt sammanhang. Kursen går att kombinera med andra kurser för att studera på 75 eller 100%.