Intervju med Felicia Mulinari

Intervju med Felicia Mulinari

Lärare på kursen klickar in i kameran. Rött läppstift, lockigt hår

Foto: Stefan Tell

Felicia Mulinari är lärare både på år ett och projektåret


Vad är det bästa med att jobba på kursen Your Silence Will Not Protect You?

Det bästa med att jobba med Your silence är att jag tillammans med deltagarna och de andra pedagogerna får bygga upp en litteraturgemenskap som utmanar förtryck och utforskar våra drömmar och språk. Det ger mig hopp. 

Vad skriver du själv på nu?

Jag skriver på en roman. Den berättar olika former av omsorgs och kärleksberättelser som villkoras av rasism. Den handlar om när allt skit fast ändå lite vackert för det finns syskon och mammor och älskare. 

Vad gör du när du inte skriver?

När jag inte skriver och läser hänger jag i folkets park med min och andras ungar, dricker vin med mina kompisar, drömmer om ett mer rättvist samhälle, demonstrerar, kollar på dåliga romantiska filmer på tv, äter mycket choklad. 


Vem borde söka till kursen?

Alla som någon gång erfarit eller vittnat orättvisor och som vill utforska orden som ett sätt att bearbeta, drömma, leka, göra motstånd. Alla som vill säga något men viskar eller skriker ”för” högt. 

Vad är Your Silence Will Not Protect You för kurs?

Det är en kurs som har skapats ur ett tomrum. Ur alla texter som inte har skrivits. Ur alla ord vi ännu inte har. Ur alla drömmar som vi inte kommer ihåg att vi drömt. Ur erfarenheten av att de litterära offentligheterna osynliggör eller äter upp språk och berättelser som utmanar makten. Kursen inspireras av en essä som den svarta lesbiska poeten Audre Lorde har skrivit, som bland annat poängterar vikten och faran med att prata som svart kvinna. Kursen har inga löften eller lösningar utan är ett experiment och ett utforskade. Det är inte ett tryggt rum, men det är ett rum som erkänner makt och förtryck och där vi gemensamt arbetar för solidaritet, översättning och en gemenskap som tillåter flerstämmighet.