Möt Agneta Slonawski

Möt Agneta Slonawski

Kvinna med röda glasögon blickar in i kameran

Foto: AnnaCarin Isaksson

Några frågor till Agneta Slonawski, lärare i Kreativt skrivande; grund, fortsättning och sommarkurs.

Vad är det bästa med att jobba på kursen?

Just detta att få ta del av kvinnor och transpersoners skrivna texter ser jag som en stor ynnest. Jag tänker ofta att den stora behållningen i kursen är att deltagarna själva, får lyssna på varandras texter. Inget av det som sägs i rummet, lämnar rummet. Men i själva lyssnandet bärs vi vidare av varandra. Det är fint!

Varför har du valt att jobba här?

För att det är en fantastisk mötesplats för kvinnor och transpersoner i olika åldrar. Det är inspirerande och det är befriande. Jag gillar verkligen det vibrerande ljudet av fokuserat förhandskrivande, i skrivrummet. Processen som skapas av gruppen är grym att få ta del av. 

Vilka borde söka kursen? 

Alla kvinnor och transpersoner som önskar att skriva och att få dela sina berättelser med andra. Du behöver inte ha någon skrivvana, fast de flesta som söker har något i bakfickan. Jag blandar in högläsning, biblioterapi och expressive writing – till en skön inspiration.

Vad skriver du själv? 

Sju böcker har det blivit hittills, de flesta åt det dokumentära hållet – om någon form av utanförskap. För mig själv skriver jag både poesi och expressive writing om pucklar i livet, livet, livet……

Vad gör du när du inte jobbar här?

Då är jag på mitt älskade Brännö i Göteborgs södra skärgård och nakenbadar eller paddlar kajak. Sedan blir det ganska många reportage och artiklar under ett år. De flesta hittar du i dagstidningar och i fackpress.