Ny skrift: Olika och Jämlika – Perspektivskiften för förändring

Ny skrift: Olika och Jämlika – Perspektivskiften för förändring

Sedan september 2022 har Kvinnofolkhögskolan deltagit i projektet Helhetslyftet. Projektet Helhetslyftet erbjuder insatser för tredjelandsmedborgare. Målet är att stärka språkutveckling i svenska, förbereda för inträde på arbetsmarknaden och öka känslan av delaktighet i samhället. Skriften Olika och Jämlika – Perspektivskiften för förändring är en del av Helhetslyftet.

Sandra Zanabria, Eva Warberg och Sofia Lundkvist har i en skrift samlat idéer, reflektioner och tillvägagångssätt när det kommer till att arbeta normmedvetet. Denna skrift riktar sig till alla som vill implementera ett normmedvetet arbetssätt i deras verksamheter.

Vi erbjuder kompetensutveckling i frågor som rör jämställdhet, tillgänglighet och ickediskriminering. Kontakta oss gärna om ni är intresserade av våra utbildningar.

Vid användandet utav vårt arbete ber vi er referera till oss.

Kort om Helhetslyftet
Personalen som deltar i Helhetslyftet kommer att få kompetensutveckling löpande under projektet. Stort fokus kommer att ligga på frågor kring bemötande, medskapande och EU:s horisontella principer; jämlikhet, jämställdhet och ickediskriminering. Kvinnofolkhögskolan kompetensutvecklar nu inom detta område.

Projektet är treårigt och sträcker sig till sommaren 2025. Det finansieras av EU:s Asyl, migrations- och integrationsfond och drivs av folkhögskoleförvaltningen Västra Götalandsregionen tillsammans med 30 partners med verksamhet i 16 kommuner i Västra Götaland och Kungsbacka kommun i Halland. I partnerskapet ingår regionen, kommuner inklusive vuxenutbildningar, naturbruks- och folkhögskolor, studieförbund och frivilligorganisationer.

Kontakt
Telefon: 031-780 35 00. Växeln har öppet måndag- fredag mellan 8.30-12.00
E-post: expedition@kvinnofolkhogskolan.se

feminism, folkbildning, folkhögskola, föreläsning, göteborg, helhetslyftet, kvinnofolkhögskolan, projekt, skrift