Kvinnofolkhögskolan söker stödpersoner till allmän kurs.

Kvinnofolkhögskolan söker stödpersoner till allmän kurs.

Omfattning: Deltid
Varaktighet: 3 månader – upp till 6 månader
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning
Antal jobb: 2

Om jobbet

Ditt uppdrag är att stödja deltagarna på individ- och gruppnivå utifrån deras behov och förutsättningar. Det kan handla om att hjälpa deltagare att hantera läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter och/eller olika typer av funktionsnedsättningar. Du möter våra deltagare utifrån deras behov och förutsättningar i klassrummet, på raster och andra sociala aktiviteter och hjälper deltagare så att de trots sina svårigheter ges samma förutsättningar som andra deltagare att klara av sina studier.

Dina arbetsuppgifter kan variera beroende på vilka deltagare du arbetar med och i vilka grupper. Det kan handla om att hjälpa deltagare att finna ro i sina studier, att hitta struktur i vardagen och att hjälpa till att hitta individuella lösningar för att de ska kunna lära sig på bästa sätt. Du bedriver ett motiverande arbete för social förändring. Ibland arbetar du med tekniska hjälpmedel såsom Chromebook. Som stödperson på Kvinnofolkhögskolan arbetar du tillsammans med de lärare som ansvarar för undervisningen.

Kvinnofolkhögskolan är en folkhögskola i centrala Göteborg med feministisk profil. Här studerar kvinnor, transpersoner och icke-binära i olika åldrar, med olika bakgrund, mål och studievanor. Vi har kurser på grundskole- och gymnasienivå och kurser inriktade på feministiska studier. Vi erbjuder även Sfi på C/D-nivå. Gemensamt för undervisningen är att alla kurser genomsyras av ett genusperspektiv.

Kvalifikationer

Du är intresserad av att arbeta med människor och kan arbeta både enskilt och i grupp, kan samarbeta med andra och är lyhörd. Du har lätt för att skapa kontakter och underhålla relationer.

Du har erfarenhet av att professionellt möta människor i utsatta livssituationer.

Du är bra på att entusiasmera och motivera utifrån deltagares individuella förutsättningar, är trygg med att arbeta på en mångfacetterad arbetsplats och är en kreativ medarbetare.

Du är flexibel och ansvarstagande har förmåga att reflektera över ditt bemötande och ditt egna etiska förhållningssätt.

Du har goda kunskaper i svenska, matematik och engelska.

Du har erfarenhet av och är bekväm med att använda olika digitala verktyg samt har god IT-vana.

Vi söker dig som trivs med att arbeta nära deltagarna. Att skapa trygghet och tillitsfulla relationer till personer i målgruppen. Att skapa tydlighet och ramar i skolarbetet, att coacha och motivera. Det kan innebära att vara skrivstöd och/eller samtalsstöd, att ta fram och testa olika hjälpmedel.

Personliga egenskaper är avgörande för tjänsten.

Vi söker dig som:

  • har lägst motsvarande gymnasial utbildning.
  • har kunskaper så att du kan hjälpa kursdeltagare i ämnesstudier på gymnasial nivå.
  • har god digital kompetens.
  • delar skolans värdegrund.

Meriterande:

Du ska helst ha egen erfarenhet av folkhögskola/folkbildning, och gärna ha gått en pedagogisk folkhögskoleutbildning såsom socialpedagog, lärarassistent, stödpedagog, fritidsledare eller liknande.

Dokumenterad kunskap om och/eller erfarenhet av arbete med psykisk ohälsa, pedagogik, beroendeproblematik samt neuropsykiatriska funktionshinder.

Anställningarna är tidsbegränsade under perioden 2024 08 08 – 2024 12 31. Möjlighet finns till förlängning om skolan får fortsatta anslag.

Vi kommer att hantera ansökningarna och genomföra intervjuer löpande.

Ansökan med CV och personligt brev som worddokument eller som pdf skickas per mail till kina.thorsell@kvinnofolkhogskolan.se.

Sista dag för ansökan 2 juni 2024.
Vi ser fram emot din ansökan!

Kontakt

Paula Munteanu Carlsson
biträdande rektor
paula.carlsson@kvinnofolkhogskolan.se
0761-267959

Pia Sundh
facklig representant
pia.sundh@kvinnofolkhogskolan.se

Kina Thorsell
rektor
kina.thorsell@kvinnofolkhogskolan.se
0727-297919