Är du vår nya kollega?

Är du vår nya kollega?

Stödperson för Allmän kurs sökes till Kvinnofolkhögskolan

Kvinnofolkhögskolan är en feministisk folkhögskola i centrala Göteborg. Här arbetar och studerar kvinnor, transpersoner och icke-binära i olika åldrar, med olika bakgrund, mål och studievanor. Vi har kurser på grundskole- och gymnasienivå, SFI samt kurser inriktade på feministiska studier. Gemensamt för undervisningen på alla kurser är att de har ett genusperspektiv. Deltagarna kommer från olika bakgrunder med många skilda erfarenheter och alla dessa olikheter möts i klassrummet. Vi letar efter en driven och entusiastisk person som brinner för att undervisa.

Arbetsuppgifter

Som stödperson hjälper du deltagare som behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen i skolan. Det kan handla om att du hjälper deltagaren hantera läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter och eller olika typer av funktionsnedsättningar. I tjänsten ingår att planera och göra tillvaron för deltagarna begriplig, förutsägbar och trygg. Det inbegriper till exempel påminnelser, vägledning, uppmuntran och stöd i skrivning och läsning.


Dina arbetsuppgifter kan variera mycket beroende på vilka deltagare du arbetar med och i vilka grupper. Det kan handla om att hjälpa deltagare att finna ro i sina studier och att hjälpa till att hitta individuella lösningar för att de ska kunna lära sig på bästa sätt. Som stödperson arbetar du tillsammans med lärarna som har huvudansvaret för undervisningen.

Kvalifikationer: Som stödperson kan du ha en varierad utbildningsbakgrund, till exempel lärarassistent, behandlingspedagog eller annan pedagogisk utbildning och eventuellt separat
utbildning kring den funktionsnedsättningar är en fördel men inte ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi söker dig som trivs med att arbeta tillsammans i ett arbetslag och att arbeta nära deltagarna.

Sista ansökningsdag: Ansökan är stängd

Tillträdesdag: 2023-08-16
Anställningsform: Tjänsten är ett vikariat på 100 % och pågår under läsåret höstterminen 2023 – vårterminen 2024. Möjlighet finns för förlängning och beroende på om Kvinnofolkhögskolan får fortsatt anslag för hösten 2024. Kvinnofolkhögskolan har kollektivavtal. 
Omfattning: 100 %
Antal tjänster: 1


Varmt välkommen med din ansökan!
(CV och personligt brev)

Kontaktperson: Mariya Voyvodova, rektor
E-post: mariya.voyvodova@kvinnofolkhogskolan.se
Mobil: 0761-267 957

feminism, folkbildning, folkhögskola, göteborg, kvinnofolkhögskolan, ledigtjänst, stödperson