SMF

SMF

Att studera på folkhögskola skiljer sig från att studera på gymnasieskolan och Komvux. Även på folkhögskola kan du studera på grundskole- eller gymnasienivå, men till skillnad från gymnasieskolan eller Komvux så har du stor möjlighet att påverka din utbildning själv. Kunskap mäts inte genom att skriva prov utan genom diskussioner och redovisningar.

Arbetsförmedlingen samarbetar med folkhögskolor för att informera arbetssökande som saknar behörighet från grundskolan eller gymnasieskolan om möjlighet att studera i en skolform som kanske passar dig bättre än traditionell grund- eller gymnasieutbildning. 

Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF) är ett bra sätt för dig som arbetssökande att prova på att studera på en folkhögskola. Kursen är på 13 veckor och studierna anpassas efter den nivå du befinner dig på. Du kan bland annat läsa svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, naturkunskap och historia. Studiebesök, friskvård och övriga aktiviteter som anordnas på skolan kan du också delta i.

Har du god närvaro under kursen och är motiverad att fortsätta studera på folkhögskola får du också förtur till en plats på allmän kurs. De 13 veckorna på SMF kan då tillgodoräknas i den totala studietiden på allmän kurs. 

Fakta om kursen

Vem kan söka: Den som har fyllt 16, är inskriven på arbetsförmedlingen och saknar fullständiga gymnasiebetyg. 
Studienivå: Studier på SFI, grund- eller gymnasienivå.
Kurstid: 13 veckor. 

Ekonomi: Arbetsförmedlingen kan informera om ersättning.
Kostnader: Skolan står för alla kostnader som berör kursen

Resor: Skolan bekostar buss-/spårvagnskort (upp till 2000 kr). 

Ansökan: Arbetsförmedlingen anvisar sökande till kursen.

Övrigt: Alla elever och all personal på skolan är kvinnor, transpersoner eller icke-binära.

Kontakta gärna kontaktperson Lollo Wernäng för att ställa frågor om antagning.