Sammanhang för poesi

Sammanhang för poesi

– livet, kärleken och döden.

Ansökan till HT-24 har nu öppnat!

Kanske är du någon som sitter vid köksbordet och ser på disken som står på hög i diskhon. Barnens röster låter i bakgrunden och du känner plötsligt att det finns ord, kanske till och med bilder, som bubblar upp bortom vardagen, en längtan som måste bli en dikt.

Eller så kanske du åker hem på spårvagnen/bussen och hör en konversation som klingar genom trafiken och kroppars rörelse i staden. Det låter för dig som fåglars prat i en storm och du önskar att du kunde fånga detta, att denna känsla och bild skulle bli till en dikt eller spoken word.

Eller så känner du att det finns en tyngd i luften, en känsla av slutgiltighet som oroar dina fingrar, det är tiden som vi lever i som oroar dig och du känner att ord som hamnar mellan springorna och glappen är nödvändiga att formulera och du söker dess form i en dikt.

Kanske har du aldrig skrivit poesi, lyssnat på spoken word eller sett skönheten i skrivandet men idag känner du dig annorlunda och idag är dagen för att prova något nytt.

Kursen är planerad över ett år, men den som vill gå endast en termin kan göra det. Vi antar till kursen både vår och höst. Kursen går på 25%. Vi har en fysisk träff på skolan varje termin.

Vi spårar livet, kärleken och döden i poesin. Det är i poesin det stora och det lilla möts. Vi diskuterar också poesins roll i samhället. Vi skriver tillsammans online, du får vissa skrivövningar och du delar text och samtal med dina kurskamrater om ditt skrivande.

Tider

19 augusti – 18 december 2024
8 jan – 10 juni 2025

Fysiska träffar

Vi träffas på Kvinnofolkhögskolan i Göteborg två gånger under året.
7/9
och
10/5

Distansträffar

Vi träffas på distans på tisdagar udda veckor kl 17:00-19:00

Första träffen äger rum tisdag den 10/9.

Träffarna sker på Google Meet.