Gymnasienivå på distans

Gymnasienivå på distans

Detta är en utbildning för dig som vill nå grundläggande behörighet för vidare studier eller arbete. Du är intresserad av frågor som rör feminism, mänskliga rättigheter och normkritiska perspektiv.

Ansökan till HT-23 är fortfarande öppen och lediga platser finns!

Studierna sker mestadels på dagtid men kvällstid kan förekomma. Lärare ochdeltagare har webbseminarier enligt schema.

Vid kursstart får du en inledande introduktion i den webbplattform som används på kursen. Du studerar via nätet och behöver därför ha tillgång till en dator med stabil internetuppkoppling, webbkamera samt hörlurar och mikrofon. Webbseminarierna är obligatoriska.

Kursen ger grundläggande behörighet för högskolestudier. Studierna ges på helfart, men möjlighet till halvfart finns. Tillsammans med din studiehandledare planerar du
dina ämnen och din studiegång på folkhögskolan. Du som har tidigare studier på gymnasienivå gör din planering efter validering av dina tidigare studier. Du som på detta sätt kompletterar tidigare studier kan nå grundläggande behörighet på ett eller två år. Du bör ha motsvarande minst ett års studier på gymnasiet klart.

Kursen kräver god studieförmåga och självständighet. Du ingår i olika studiegrupper som du träffar i webbseminarier varje vecka. Kvinnofolkhögskolan är drogfri och det gäller även distanskursernas alla webbseminarier. Den feministiska profilen påverkar på olika sätt innehållet i alla ämnen.

Skolträffar och webbseminarier: När skolan anordnar något gemensamt t.ex. föreläsningar eller kulturarrangemang bjuds också deltagarna på distanskurser in.

Studietakt: För att få ett slutomdöme måste du ha studerat minst ett år hos oss på heltid. Lägre studietakt innebär längre studietid.