Intervju med Lizette Romero Niknami

Intervju med Lizette Romero Niknami

Lärare blickar in i kameran. Keps, långt hår, armarna i kors.

Lizette är lärare på Your Silence Will Not Protect You Projektåret


Vem är du?

Jag jobbar som poet, litteraturkritiker och skrivpedagog. Jag debuterade med boken ”De försvunna” 2020. 

Vad är det bästa med att vara lärare på Your Silence Will Not Protect You?

Det bästa med att jobba på YSWNPY är att få befinna sig i ett ständigt pågående samtal om litteratur och skrivande, men också livet, med våra smarta och engagerade deltagare. Finns inget lyxigare!

Vad gör du när du inte skriver?

När jag inte skriver gillar jag att läsa, umgås med vänner, och titta på tv-serier. Jag spelar även spökboll!Vem borde söka kursen? Den som funderar över relationen mellan politik och litteratur, aktivism och estetik, feminism, antirasism och skrivande. Eller den som inte funderat över det, men är nyfiken på att göra det.