Storytelling for Our Survival

We were never meant to survive.

-Audre Lorde

Storytelling for Our Survival

Poeten Audrey Lorde sa en gång att förtryckaren måste erövra andra världar för att segra, medan de förtryckta bara behöver överleva, och bestämma vad överlevnad innebär, för dem.

Den här workshopen utforskar hur muntligt och skriftligt berättande för vidare den kunskap våra erfarenheter och vår överlevnad bär på. Kanske har du genomlevt en flykt ifrån ett annat land eller en våldsam relation; kanske är du en ensamstående mor, eller bär någon annan erfarenhet av att ha överlevt; tillsammans kommer vi att använda berättandet för att namnge och erkänna det vi har varit med om, och lyssna till varandra.

Hur definierar vi överlevnad? Vilken kunskap bär vi med oss i våra kroppar? Hur är skillnaderna mellan oss användbara för oss alla? Under workshopen kommer vi producera en samling historier och berättelser, och söka efter sätt att väva samman dessa till en kollektiv röst om vad det är att överleva, och att leva.

Kursen hålls på svenska och engelska. Vi träffas under två helger. Vi bestämmer tillsammans formen som våra berättelser samlas in och eventuellt bevaras på: som skrift, inspelade röster, eller något annat.

Träffar på Kvinnofolkhögskolan:

Datum:

  • 29-30 januari
  • 26-27 februari

Tid: Klockan 10-15 lördag och söndag

Kostnader: 300 kr

Plats: Kvinnofolkhögskolan

Lärare: Sara Nelson Anyuru

Kontakt: sara.nelson.anyuru@kvinnofolkhogskolan.se

Ansök i SchoolSoft.

Ansök