Programmering och webbutveckling på distans

Ansökan för ht-22 är öppen! Digitalt infomöte 24 maj kl 15-16.

Vill du läsa en kurs i programmering och webbutveckling i en skola exklusiv för kvinnor, transpersoner och ickebinära?

Allmänt

I IT-branschen saknas kvinnor, transpersoner och ickebinära även om de första programmerarna var kvinnor. Kvinnor var pionjärerna i utvecklingen av programmering och datoranvändning. Det är värt att nämna Ada Lovelace, Willemina Fleming, ENIAC tjejer, Grace Hoper, Joan Clarke, Mary Allen och Adele Goldberg. På sjuttiotalet av förra seklet blev sektorn maskuliniserad. Det är dags att återta borttappad mark!

Programmering är ett grundläggande verktyg i den moderna världen. Det finns många jobbmöjligheter inom programmering och webbutveckling. Men att få ett arbete är inte den enda anledningen till att lära sig att programmera. Att koda handlar också om att lösa problem på ett uppfinningsrikt sätt.

Upplägg

Studierna sker dagtid. Lärare och deltagare har webbseminarier enligt schema. Webbseminarierna är obligatoriska. Därutöver tillkommer egenstudier och handledning. Vid kursstart får du en inledande introduktion i Google Classroom som används på kursen.

Du studerar via nätet och behöver därför ha tillgång till en dator med stabil internetuppkoppling, webbkamera samt hörlurar och mikrofon.

Kursen sträcker sig över 1 år. Studietakt 100%.

Vi går igenom Front End och Back End Development

I Front End Development programmerar vi hemsidans yttre design, det vill säga utseende och användar-interaktion. Vi använder oss av följande programmeringsspråk: HTML5, CSS3, JavaScript.

I Back End Development programmerar vi hemsidans inre funktionalitet och kommunikation med databas eller andra system/applikationer. Vi använder följande programmeringsspråk: PHP/C#/Java, SQL.

Kursen kommer förbereda deltagarna inför arbetsmarknaden och ge deltagarna  kunskap om moderna arbetsmetoder inom IT-branchen (agila metoder).

I kursen ingår feministiska studier.

Förkunskaper: Grundskola. En stor del av kursmaterialet är på engelska.

Studietakt: 100%

Längd: 1