Programmering och webbutveckling på distans

Ansökan är stängd.

Programmering är ett grundläggande verktyg idag i den moderna digitala världen.

Anmäl dig till vår kurs i programmering och webbutveckling i en skola
exklusiv för kvinnor, transpersoner och icke binära.

I IT-branschen saknas kvinnor, transpersoner och icke-binära även om de
första programmerarna var kvinnor. Kvinnor var pionjärerna i utvecklingen av programmering och datoranvändning. Det är värt att nämna Ada Lovelace, Willemina Fleming, ENIAC tjejer, Grace
Hoper, Joan Clarke, Mary Allen och Adele Goldberg. Listan är lång! På sjuttiotalet av förra seklet blev sektorn maskuliniserad. Det är dags att återta borttappad mark!
Programmering är ett grundläggande verktyg idag i den moderna digitala världen. Därför finns det tusentals jobbmöjligheter inom programmering och webbutveckling. Men att få ett arbete är inte den enda anledningen till att det är viktigt att lära sig programmering. Att koda handlar också om att lösa problem på ett uppfinningsrikt sätt. Det logiska tänkandet skärps. Det är ett sätt att stimulera uthållighet, engagemang och ansträngning.

Upplägg
Studierna sker antingen på dag- eller kvällstid. Lärare och deltagare har webbseminarier enligt schema. Webbseminarierna är obligatoriska.

Vid kursstart får du en inledande introduktion i den
webbplattform som används på kursen. Detta sker på en obligatorisk träff online i början av terminen.

Du studerar via nätet och behöver därför ha tillgång till en dator med stabil internetuppkoppling, webbkamera samt hörlurar och mikrofon.

Innehåll
Kursen sträcker sig över 1 till 2 år och är uppdelad i följande ämnen programmering och webbutveckling. Du kan välja att studera ett eller båda åren.

År 1: Programmering: Feministiska studier 1, Programmering 1 och 2, Matematik 1, Datorteknik 1a, UML, Programmeringsteknik och Projektarbete/Praktik.

År 2: Webbutveckling: Feministiska studier 2, Webbutveckling 1 och 2, SQL, Webbserverprogrammering 1 och 2, Projektarbete/Praktik.

Under läsåret 21/22 läser vi endast år 2 webbutveckling.
Du behöver inte ha läst år 1 för att söka år 2.

Studietakt: 100 %
Längd: 1-2 år

Kurstid: 16 augusti 2021 – 10 juni 2022.
Ht 2021 – 16 augusti till 17 december.
Vt 2022 – 10 januari till 10 juni.

Ansök senast: Löpande antagning
Studiestödsnivå (CSN): ja