13 januari 2019

Reclaim Pride 2019? Make it happen!

Söndagen den 13 januari bjuder Reclaim Pride GBG in till Stormöte!

(For English version, please visit:  www.reclaimpride.se )

Välkomna till ett öppet möte kring möjligheterna till en alternativ pride 2019. Reclaim Pride söker personer och organisationer som vill vara med och skapa pride för queers av queers, efter den uppskattade sammankomsten 2018.

 

Bakgrund
Förra året bjöd Oh Lorde Göteborg in till öppna möten kring intresset av att skapa alternativ till EuroPride 2018. Vi tog avstamp i att det genom tiderna i Göteborg funnits många alternativa queera rörelser som delvis varit föregångare till dagens pride men även som motpol till mainstream pride. Vi ville göra något liknande, och då föddes idén till Reclaim Pride.

Reclaim Pride-festivalen arrangerades första gången den 16 & 17 augusti 2018 av ett fristående nätverk av och för hbtqia+ personer på Fängelset kulturhus i Göteborg. Reclaim Pride är antikapitalistiskt och har alltså inget vinstintresse samt är kritiskt till kommersialiseringen av pride-rörelsen. Vi arrangerade en uppskattad tvådagarsfestival med uppemot 1.500 unika besökare och ca. 50 programpunkter! www.reclaimpride.se

Under hösten så har Reclaim Pride nätverket arrangerat ett antal studiecirklar med mål att ha ett bredare samtalsforum kring queer organisering men också för att jämna ut kunskap för de som vill organisera sig. Vi kommer fortsätta organisera studiecirklar under våren, schema för detta släpps snart och alla är välkomna att delta även här.

 

Vi ställer nu frågan högt: ska vi arrangera Reclaim Pride även 2019? Hur vill vi att det ska se ut?

 

Vi bjuder in brett till HBTQAI+ personer i hela Göteborg med omnejd, alla organisationer, föreningar och andra som vill vara med och skapa andra rum och alternativ för queers. Vi vill också skapa allianser med andra marginaliserade grupper för att stärka den gemensamma kampen i vår omänskliga samtid.

Volontärer på Reclaim Pride: Eftersom många queers är aktivister och aktivister lätt bränner ut sig vill vi säkerställa att festivalens storlek och ambition anpassas till hur många personer som vill/kan bidra. Vill du/din organisation vara med på något sätt men ej har möjlighet att delta på stormötet så hör gärna av dig innan.

Volontärer under mötet: För att så många som möjligt skall kunna delta på stormötet har önskemål inkommit om att ha någon form av barnvaktsfunktion under mötet. Vi har mycket pyssel och spel – vill du hjälpa till att underhålla queer kids under mötet eller hjälpa till att laga mat innan, skriv till oss! reclaimpridegbg@gmail.com eller på Reclaim Pride´s Facebook sida.

 

Tider:

14:00 samling med mat (vegansk, säg till om du vill ha glutenfritt eller har andra allergier/behov)

14:30 själva mötet drar igång. Vi börjar med en introduktion av Reclaim Pride från förra året och startrunda där alla får presentera sig själva

14:45 Rum för initiativ, personer och organisationer att berätta vad dom har på gång/idéer
*Hör av er om ni vill ha avsatt plats i schemat!*

15:00 Vi brainstormar i smågrupper

16:00 Vi återsamlas och skapar oss en gemensam bild av hur en alternativ pride 2019 skulle kunna se ut

17:00 vi samlas för avslutande runda och bestämmer eventuell uppföljning, sen finns det tid för mingel

 

Plats: Kvinnofolkhögskolan, ingång från Kryssdäcket, Masthuggstorget