Skriv om ditt liv – fortsättning

Vill du skriva mer än vad du gör nu? Har du ett gammalt skrivprojekt som du vill damma av? Vill du börja i rätt ände med en helt ny idé? Är det dags att äntligen ta berättelsen om dig själv på allvar? Behöver du stöd av andra för att finnas kvar i ditt skrivande?

Allmänt

Skriv om ditt liv – fortsättning är en skrivkurs som bygger på den förberedande kursen och vänder sig till dig som är dagledig. Vi träffas 12 gånger under våren och du skriver och arbetar med ett eget skönlitterärt skrivprojekt.

Den här kursen är för dig som har erfarenhet av Amandas skrivkurser sedan tidigare eller på annat sätt känner dig säker på hur du vill skriva när du skriver. Under kursen ansvarar du själv för din planering av den egna skrivprocessen och även vad du gör under dina veckor.  Det är viktigt att du har tid att ägna dig åt kursen.

Innehåll

Under kursen använder vi bland annat:

  • Flödesskrivande, ett sätt att skriva utan att stanna upp och tänka.
  • Metoder för att omhänderta oss själva under tiden vi skriver.
  • Mastermind-grupper, för att inspirera och stödja varandra i skrivprocesserna.

Upplägg

Kursen innehåller 14 kurstillfällen, varav två innefattar självständigt arbete. Vi ägnar tre timmar åt varje tillfälle.

Du arbetar med din text hemma mellan kurstillfällena och kan välja antingen att vara i ett skönlitterärt skrivprojekt som du redan har eller att starta upp en helt ny idé. En stor skillnad från den förberedande skrivkursen är att här är alla i olika faser utifrån den egna valda skrivprocessen, men du kommer att känna igen dig i att vi fortfarande fokuserar på processen med att vara skrivande och inte på de skrivna texterna.

Praktisk information

Kurstid: Skriv om ditt liv – fortsättning är inställt för vårterminen 2016. Håll utkik på denna sida för datumen för höstterminen 2016.

Träffar: Onsdagar kl. 12.30-15.30

Materialavgift: 500 kr

Plats: Kvinnofolkhögskolan, Första Långgatan 28 B

Kursledare: Amanda Erlandsdotter Olsson, amanda.erlandsdotter.olsson(at)folkbildning.net

Kontakt: 031-780 35 00 (vardagar 8.30-12) eller kvinnofolkhogskolan(at)kvinno.fhsk.se

Ansök