Bild: Elin Hjerthén

Allmän linje DISTANS Gymnasienivå – med feministisk profil!

Ansökan till vårterminen 2022 är nu öppen.

Vår allmänna linje på distans har feministisk profil. Det är en utbildning för dig som vill nå grundläggande behörighet för vidare studier eller arbete. Du är intresserad av frågor som rör feminism, mänskliga rättigheter och normkritiska perspektiv.

Studierna sker mestadels på dagtid. Lärare och deltagare har webbseminarier enligt schema.

Vid den första fysiska träffen på skolan får du en inledande introduktion i den webbplattform som används på kursen. Du studerar via nätet och behöver därför ha tillgång till en dator med stabil internetuppkoppling, webbkamera samt hörlurar och mikrofon. Webbseminarierna är  obligatoriska.

Kursen ger grundläggande behörighet för högskolestudier. Studierna ges på helfart, men möjlighet till halvfart finns. Antalet deltagare som kan läsa på halvfart är begränsad och beslutas i antagningsprocessen inför varje termin eller i samråd med studiehandledare.

Tillsammans med din studiehandledare planerar du dina ämnen och din studiegång på folkhögskolan. Du som har tidigare studier på gymnasienivå gör din planering efter validering av dina tidigare studier. Du som på detta sätt kompletterar tidigare studier kan nå grundläggande behörighet på ett eller två år. Du bör ha motsvarande minst ett års studier på gymnasiet klart. Du studerar utifrån dina egna förkunskaper och förutsättningar. Kursen kräver god studieförmåga och självständighet.

Du ingår i olika studiegrupper som du träffar i webbseminarier varje vecka.

Kvinnofolkhögskolan är drogfri och det gäller även distanskursernas alla webbseminarier.

Den feministiska profilen påverkar på olika sätt innehållet i alla ämnen.

Skolträffar och webbseminarier: När skolan anordnar något gemensamt t.ex. föreläsningar eller kulturarrangemang bjuds också deltagarna på distanskurser in. Boka redan nu Internationella kvinnodagen 8 mars i Göteborg!

Studietakt: 100 %

Kurstid: 16 augusti 2021 – 10 juni 2022.
Ht 2021 – 16 augusti till 17 december.
Vt 2022 – 10 januari till 10 juni.

Träffar: Första träffen VT 21 sker på Kvinnofolkhögskolan i Göteborg. Eventuellt sker träffen online.
Två obligatoriska träffar per termin.

Längd: 1-2 år. För att få ett slutomdöme måste du ha studerat minst ett år hos oss på heltid. Lägre studietakt innebär längre studietid.

Antagningsvillkor: Du behöver vara minst 18 år och färdig med grundskolan och ha gått minst ett år på gymnasiet, eller deltagit i liknande studier. Du behöver vara klar med Sv1 eller Sva1.
Vi behandlar din ansökan först när alla betyg skickats in, oavsett om du vill studera på halvfart eller helfart.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Kostnad: Materialavgift är 500 kronor per termin. Avgifter täcker visst kursmaterial, försäkring för dina besök på skolan.

Ansökan

OBS! När du ansöker ska du skicka med:
– Personbevis samt betyg från dina tidigare skolor

Fyll i din ansökan HÄR!

Kontaktperson:

Sara Nelson Anyuru

sara.nelson_anyuru@kvinnofolkhogskolan.se

Telefon till skolans expedition: 031-780 35 00

Ansök