Kvinnofolkhögskolans Montessoriförskola söker två förskollärare

Omfattning: Heltid
Varaktighet: tillsvidare/vikariat sex månader
Anställningsform: tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning
Antal jobb: 2

Kvalifikationer/Arbetslivserfarenhet
Krav: lärare i förskolan/förskollärare – erfarenhet efterfrågas

Om jobbet
Stiftelsens Kvinnofolkhögskolan är en feministisk folkhögskola i centrala Göteborg belägen vid Masthuggstorget. Kvinnofolkhögskolan driver sedan många år en fristående förskola med montessoriinriktning. Förskolan har en avdelning med 18 platser för barn i åldrarna 1 – 5 år.

Vårt upptagningsområde är hela Göteborg men skolans deltagare har förtur till plats på förskolan.
Förskolan har som vision att skapa en verksamhet med hög kvalitet som utgår från en helhetssyn på det nyfikna barnet där vi lägger grunden för det livslånga lärandet och respekten för allas lika värde. På förskolan arbetar vi medvetet med genus- och normkritisk pedagogik, samt med ett intersektionellt perspektiv på hela verksamheten.

Förskolans lokaler är ljusa och rymliga med en öppen planlösning och belägna i folkhögskolans bottenplan. En stor utegård finns i direkt anslutning till lokalerna.

Vår förskola har fantastiska barn och intresserade och engagerade vårdnadshavare med stort intresse för montessori- och genuspedagogik. Vi är en liten personalgrupp som arbetar i team, det innebär korta beslutsvägar där alla är delaktiga och arbetar mot samma mål.

Vi söker nu dig som är intresserad av ett pedagogiskt arbete där du arbetar utifrån självständiga och tydliga mål, har möjlighet att utveckla och använda din kreativitet och där du tillsammans med kollegor aktivt deltar i förskolans planering, genomförande och uppföljning av verksamheten.

Tjänsterna
Tjänsternas omfattning är heltid. En av tjänsterna är en tillsvidareanställning och den andra är ett vikariat om sex månader, med eventuell möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad förskollärare och montessorilärare och har minst två års yrkeserfarenhet.
Du behöver kunna uttrycka dig och kommunicera på svenska, såväl i tal som skrift.

Du skall vara väl förtrogen med svenska förskolans styrdokument och drivas av ett engagemang att göra verklighet av läroplanens intentioner.

Övrigt
Som anställd på Kvinnofolkhögskolans montessoriförskola erbjuds du bland annat pedagogiska måltider, friskvårdsbidrag och kompetensutveckling. Du har möjlighet delta i de aktiviteter och den fortbildning som Kvinnofolkhögskolan regelbundet arrangerar.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om anställningen
Lön
: Enligt avtal. Vi har kollektivavtal.
Lönetyp: Fast månadslön

Heltid, En tillsvidareanställning, samt en tidsbegränsad anställning.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Var ligger arbetsplatsen
Centrala Göteborg, vid Masthuggstorget