Tänk utan tak, höstkurs på Lilla Ulfåsa Fogelstad

Tänk utan tak

Höstkurs på Lilla Ulfåsa, Fogelstad, 1-4 november 2021 (höstlovsveckan v 44).

Vila från digital stress med Kvinnofolkhögskolan som ger en höstkurs på historisk mark i Sörmland.

Det blir den första offentliga kursen sedan skolan stängde 1954. En av dagarna på denna kortkurs besöker du och din fem-grupp det levande konstverket ”Skogen Kallar” som ligger i närheten på Fogelstads marker. Gemensamma aktiviteter 4 timmar per dag. Resten fri och egen tid ensam eller med oss andra i underbar miljö. 

”Där flyttas hoppets stjärna så nära jorden att den mest inbitna pessimist kan nå den.” 

Nanny Johansson, höstkursen 1929.

På programmet:

  • Ekofeminism
  • Rörelse och Maktbalans
  • Feministisk mötesteknik

Din fem-grupp blir grunden för gemensamt tankearbete. Gruppsamtal runt feminismens grundtankar. De fem grundarna av Medborgarskolan i Fogelstad kallades ”Konstellationen”. Varje grupp får lära känna ett urval av rösträttskvinnorna genom deras egna tankar. Vi producerar feministiska ekon, både tillsammans och enskilt.  Egen tid för tankepromenader eller lugnare balansövningar varje dag.

Vid kakelugnen eller lägerelden delar den som vill sina tankar och berättelser. Delar av kursen hoppas vi kommer att höras i Feministiska poddar som produceras i Kvinnofolkhögskolans regi. 

Kursen finansieras av Kvinnofolkhögskolan och är därmed kostnadsfri.

Kursen är öppen för alla människor över 15 år som vill tänka fritt och hitta sin röst i den demokratiska Fogelstadsandan.

Anmälan

Anmälan, helst före 20 oktober till: Pia Sundh pia.sundh@kvinnofolkhogskolan.se 

Max antal deltagare 45 personer. Bestäm dig snabbt! Antagning i strikt turordning.

Rullstolsramp finns på baksidan och in till kök och samlingssalar på bottenvåningen. Matbutik med matlagningsmöjligheter till självkostnadspris, delvis utomhus över öppen eld.  Logi måste du fixa i närheten och själv betala för. Endast 10 sängplatser finns i huset.

För annan funkis-tillgänglighet gällande boende hör du med husvärden på Lilla Ulfåsa ; Liselott Karlsson-Selen på 0704851469 och liselott.ks@gmail.com 

Foto: Ricard Estay.