Skolan har öppnat upp och fortsätter följa restriktionerna kring covid-19

Dessvärre fortsätter smittspridningen att öka i samhället. Samtidigt ökar antalet vaccinerade.

På skolan fortsätter vi hålla avstånd till varandra, tvätta händerna med tvål och vatten, använder handsprit, städar extra noga, tillhandahålla handsprit, håller oss hemma vid förkylningssymptom. Och testa oss vid symptom som liknar covid.

Aktuellt om covid-19

Skolans coronagrupp fortsätter följa utvecklingen och har möten varje vecka. Hemarbete gäller där det fungerar för verksamheten enligt pandemilagen som gäller september månad ut.

Nu är det mestadels på plats-undervisning som gäller på skolan. Vi planerar klassernas in- och utgångar och möblerar om för att minska trängsel.

Folkhälsomyndighetens nya scenarier pekar på en ökad smittspridning av covid-19 under hösten. De viktigaste orsakerna är ökade kontakter i befolkningen och den högre smittsamheten hos deltavarianten. Här kan du få veta mer om att testa sig vid symptom. Det mest centrala nu är att fler i befolkningen vaccinerar sig. Läs mer här.

Vi följer de rekommendationer som ges av myndigheterna, Göteborgs stad skriver att vi tillsammans kan minska smittspridningen. Läs mer om det här.

Som tur är berättar VGR Fokus att det nu finns tillräckligt med vaccin i Västra Götalandsregionen (VGR). “Doser säkrade till alla”. Läs mer om det här.

Krisinformation har alltid uppdaterad information om vad som gäller kring pandemin. Här hittar du dit.

Studiebesök

Kvinnofolkhögskolan tar mot bokade studiebesök på vardagar efter kl 16.

Har du frågor om studiebesök?

Kontakta: expedition@kvinnofolkhogskolan.se

Lokalbokning

Vi öppnar upp för lokalbokning igen.

Med reservation om nya skärpta restriktioner kring Covid-19, får föreningar/nätverk/stödmedlemmar hyra in sig i skolans lokaler. Detta gäller tills vidare. Läs mer om lokalbokning.

Är ni en förening eller ett nätverk som är intresserade av att använda våra lokaler? Hör av er till: expedition@kvinnofolkhogskolan.se

Läs ett tidigare inlägg om covidpandemin.

Vi fortsätter hjälpas åt!