Platser kvar på Film, Text & Performance – få inspiration från filmen Moderna tider med Chaplin.

Johanna Gustavsson som är lärare på kursen Film, Text & Performance tipsar om att flera filmer med Charlie Chaplin finns att se på Svt Play. Och att det finns några platser kvar på kursen!

Film, Text & Performance är en kurs för dig som vill arbeta konstnärligt med politiska frågor. Du ges möjlighet att utveckla ditt politiska språk genom konstnärliga strategier och du får kunskap och verktyg inom performance, text och film/rörlig bild.

Tips: Filmen Moderna tider av Chaplin som finns på Svt Play nu:

En av massor av olika filmer vi tittar på, skrattar med, känner igen oss i, diskuterar och analyserar på kursen Film, text & performance är “Moderna tider” av och med Charlie Chaplin som just nu finns att se på SVT Play. 
“Moderna tider” handlar om en fabriksarbetare som kämpar på så gott han kan med det monotona arbetet vid löpande bandet. Men när han drabbas av ett nervöst sammanbrott hamnar han först på “mentalsjukhus” och sedan i fängelse. Väl ute igen får han en ny vän och de två udda olycksfåglarna försöker klara sig så gott det går i en hård omvärld.

Se ett smakprov ur filmen Moderna tider:

Med skickligt och kvickt berättande och med stor igenkänning till dagens arbets- och levnadsvillkor, beskriver filmen individens kamp för överlevnad i en hård värld, där pengar skattas högre än värdighet, trygghet och lycka. Med humorn som vapen går Chaplin till storms mot det moderna samhällets avigsidor – och vinner, förstås, en lika obegriplig som skrattframkallande seger.  

Se filmen Moderna tider på SVT Play, där den finns fram till den 3 augusti.
Länk: Moderna tider.

Välkommen att söka Film, Text & Performance och delta i filmanalyser och mycket annat!

Stort fokus läggs på den konstnärliga processen; att utforska vad, varför och för vem vi berättar är lika viktigt som hur. Vi diskuterar konstens påverkan på politik i samtiden och historiskt, estetiska och etiska val, konstnärligt ansvar – konstnärlig frihet och frågeställningar utifrån konst som en del av samhällsdebatten.

Foto: SVT.