Möt tidigare deltagare Eliyana Asadullah som nu studerar till sjuksköterska på Göteborgs universitet

Det är så spännande att få följa våra tidigare deltagare vidare i livet. Möt Eliyana Asadullah som har gått på Kvinnofolkhögskolan innan hon började studera på Göteborgs universitet.

Mitt namn är Eliyana, har gått på Kvinnofolkhögskolan för två år sedan, blev färdig med skolstudier våren 2019 och nu läser jag andra året i sjuksköterskeprogrammet på Göteborgs universitet. Jag läste 1 år på allmänkurs SAS inriktad för att göra färdig mina grundskolestudier därefter läste jag ett år förberedande kurs inför gymnasiet. Mina två sista år läste jag färdigt allmän kurs på gymnasienivå.

Hur var det att studera på Kvinnofolkhögskolan?

Skolans miljö är välkomnande där kände jag mig trygg och säker för att kunna diskutera och utvärdera mina åsikter och tankar. Skolan lärde mig hur jag kan se på omvärlden från olika synvinklar för att kunna ha en bred förståelse och utrymme för andras åsikter och kunskaper.

Kritiskt tänkande i en värld med lättillgängliga propaganda är en värdefull gåva som jag har fått med mig från skolan vilket hjälper att jag känner mig trygg inför livets utmaningar.

Hur valde du att läsa just till sjuksköterska?

Mitt intresse riktar sig mot barnmorskeutbildningen och för att kunna bli barnmorska behöver man först läsa till sjuksköterska och sen kan man nå sitt mål. Jag som fick den högsta omdöme från skolan hade väldigt lätt till att komma in i programmet i Göteborg och det är jag väldigt tacksam över.

Har du något minne från Kvinnofolkhögskolan som lyser starkare än de andra?

Det finns tusen fina minnen men allra finaste är från min bästa lärare i skolan. Hon sjunger alltid fina låter för en fredlig, rättvis och jämställd värld.

Vad tar du med dig från dina studier på Kvinnofolkhögskolan in i din framtid?

Människors lika värde- och jämställdhetsperspektiven kommer jag ha nytta under hela mitt liv och viktigaste av allt att uppfostra mina barn medvetet.

Kommer aldrig glömma mina dagar på Kvinnofolkhögskolan! Är så tacksam mot den personen som introducerade skolan till mig.

Tack Eliyana och lycka till med studierna!