Möt Katja Timgren, lärare på Your Silence Will Not Protect You

Några frågor till Katja Timgren, lärare på vår feministiska skrivarkurs Your Silence Will Not Protect You. Kursen har sista ansökningsdag den 17 maj. 

Vad är det bästa med att jobba på kursen?

Alla möten mellan kvinnor och transpersoner med olika erfarenheter, att vi utforskar skrivande och läsande och makt tillsammans utifrån våra (ibland mycket) olika perspektiv, det är det bästa, svåraste och roligaste med att jobba här!

Varför har du valt att jobba här?

För att jag vill vara med och göra det här unika skrivande rummet som inte finns någon annanstans och som vi författare och lärare, och deltagare, har jobbat hårt och kärleksfullt för att skapa tillsammans.

Vilka borde söka kursen? Alla kvinnor och transpersoner som längtar efter ett feministiskt antirasistiskt skrivkollektiv. Du som har skrivit länge. Du som är nyfiken på att börja skriva. Och du som inte riktigt känner att ditt skrivande passar in någonstans.

Vad skriver du själv? Jag är barn och ungdomsförfattare och skriver ofta om hbtq och uppväxt, ibland för att det handlar om hbtq teman ibland för att det bara är de karaktärerna som spontant råkar dyka upp i mina texter.

Vad gör du när du inte jobbar här?

Till exempel är i skogen, zoomar och promenerar med vänner, jobbar som skrivarkurslärare även på en annan skola och skriver romaner.

Tack Katja!

Sök till Your Silence Will Not Protect You!

Kursen ges som en skrivarkurs på distans och ett projektår, båda med studietakten 25 %.

Välkommen med din ansökan!

Foto: Ola Kjelbye