Kvinnofolkhögskolan söker vårdlärare

Om arbetsplatsen

Kvinnofolkhögskolan är en feministisk folkhögskola i centrala Göteborg. Här arbetar och studerar kvinnor och transpersoner i olika åldrar, med olika bakgrund, mål och studievanor. Vi har kurser på grundskole- och gymnasienivå samt kurser inriktade på feministiska studier. Gemensamt för undervisningen på alla kurser är att de har genusperspektiv.

Med anledning av pandemin bedrivs all undervisning för närvarande på distans men vi planerar för att återuppta studier på plats till hösten.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill undervisa på, driva och utveckla kursen Vårdbiträde med inriktning mot jämlik vård och hälsa. Kursen startar hösten 2021 och är för närvarande på ett år. Kvinnofolkhögskolan arbetar för att utveckla den till en tvåårig särskild kurs med yrkesinriktning.

Du har erfarenhet av att arbeta med skolans målgrupp kvinnor och transpersoner. Du kommer att vara kursansvarig och ingå i ett arbetslag med flera lärare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är vårdlärare, det vill säga sjuksköterska med vårdlärarutbildning eller motsvarande.

Du har en flerårig yrkeserfarenhet och god kunskap om vård och/eller äldreomsorg och erfarenhet av att handleda och utbilda. Du är strukturerad och vill arbeta för att utveckla kvalitet i utbildningen.

Vi ser gärna att du även har dokumenterad kunskap om jämlik vård och hälsa, normkritik, diskrimineringsgrunder etc. Kompetens i skolans profilämnen samt erfarenhet av kvinnorörelsen, folkbildning eller folkhögskola är meriterande.

Du är en god pedagog och har förmåga att motivera och engagera. Du vill aktivt bidra till deltagarnas kunskapsutveckling samt har stor samarbetsförmåga. Du är driven och skapar förutsättningar för våra deltagare att nå sina mål. Du tar egna initiativ som bidrar till verksamhetens utveckling.

Övrig information: Kvinnofolkhögskolan har kollektivavtal.

Läs mer på www.kvinnofolkhogskolan.se

Sista ansökningsdag: 2021-05-28
Tillträdesdag: 2021-08-09

Anställningsform: Tjänsten är en allmän visstidsanställning med möjlighet till förlängning.

Omfattning: 75-100%

Antal tjänster: 1

Välkommen med din ansökan!

(CV och personligt brev)

Kontaktpersoner: Paula Munteanu Carlsson, pedagogisk utvecklingsledare

paula.carlsson@kvinnofolkhogskolan.se

Facklig företrädare: Pia Sundh, Lärarförbundet, pia.sundh@kvinnofolkhogskolan.se, 031-26 78 22

Varmt välkommen!