Kvinnofolkhögskolan söker kommunikatör

Kvinnofolkhögskolan söker kommunikatör på 50 %

Om arbetsplatsen

Kvinnofolkhögskolan är en feministisk folkhögskola i centrala Göteborg. Här arbetar och studerar kvinnor och transpersoner i olika åldrar, med olika bakgrund, mål och studievanor. Vi har kurser på grundskole- och gymnasienivå samt kurser inriktade på feministiska studier. Gemensamt för undervisningen på alla kurser är att de har genusperspektiv. Med anledning av pandemin bedrivs all undervisning för närvarande på distans.

Kommunikationen är en central nerv i Kvinnofolkhögskolans verksamhet. Den är oundgänglig när det gäller rekrytering av deltagare till skolans olika kurser. Den är mycket väsentlig för att ge en god bild av skolans verksamhet lokalt, regionalt och nationellt i folkbildnings-Sverige, och gentemot de myndigheter som skolan samverkar med. 

Arbetsuppgifter

I din tjänst ingår både strategiskt och operativt kommunikationsarbete. Du ansvarar för Kvinnofolkhögskolans interna och externa kommunikation i samarbete med personalen och bidrar till skolans omvärldsbevakning.

I dina arbetsuppgifter ingår framtagning av informations- och presentationsmaterial, grafisk utformning och design, texter för webb och sociala media, uppdatering av information på skolans hemsida och informationsinsatser vid de arrangemang som Kvinnofolkhögskolan genomför eller medverkar i. Du uppdaterar informationen om skolans kurser på plattformar som folkhogskola.nu och studier.se

Du agerar ett kommunikativt stöd i rekryteringen av deltagare till skolans kurser. Du planerar för hur och när marknadsföring behöver ske för att nå rätt målgrupper i rätt tid. Du är skicklig på att analysera målgrupper och utifrån det välja lämpliga kanaler för kommunikation och formulera budskap som människor kan ta till sig.

Kvalifikationer

Vi vill ha dig som har utbildning och/eller praktik inom kommunikationsområdet. Du har en bred och dokumenterad kompetens och lång erfarenhet av kommunikationsarbete. Du ska ha kunskap i genusteori, mänskliga rättigheter, diskrimineringsfrågor, normkritik, hbtq-rättigheter med mera och erfarenhet av folkbildning eller folkrörelsearbete. Du ska ha kunskaper om olika samhällsområden och erfarenhet av att nå ut till många olika målgrupper.

Meriterande för tjänsten är att du har en pedagogisk utbildning som är relevant för skolan och/eller erfarenhet av att undervisa. Tjänsten är på 50 % och kan eventuellt utökas som en del av den pedagogiska verksamheten.

Andra meriter är en god teknisk kunskap i att arbeta med webb, poddar, digital streaming eller andra aktiviteter inom bild- och ljudmedier.

Du är driven och har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Tempot är stundom högt så det är viktigt att du även i pressade situationer kan prioritera och arbeta strukturerat.

Arbetsförmedlingen. Här du läsa annonsen på Platsbanken.

Övrig information: Kvinnofolkhögskolan har kollektivavtal.  
Läs mer på www.kvinnofolkhogskolan.se

Sista ansökningsdag: 2021-05-20

Tillträdesdag: 2021-07-01

Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50 % som inleds med provanställning. 

Omfattning: Deltid 

Antal tjänster: 1

Välkommen med din ansökan!
(CV och personligt brev)

Kontaktpersoner:
Mariya Voyvodova, tf rektor, mariya.voyvodova@kvinnofolkhogskolan.se, Mobil: 0761-267 957

Facklig företrädare: Pia Sundh, Lärarförbundet, expedition@kvinnofolkhogskolan.se, 031-780 35 00

Varmt välkommen med din ansökan!