Möt Tania Kaveh, deltagare på Your Silence Will Not Protect You

Några frågor till Tania Kaveh, deltagare på vår feministiska skrivarkurs Your Silence Will Not Protect You! Kursen tar emot ansökningar nu.

Varför är det viktigt för just dig att skriva?

Att skriva är viktigt för att det ger mig utrymmet att uttrycka och förlösa känslor på men även att formulera och pröva idéer. Det finns så många olika sätt att skriva på och minst lika många anledningar till att göra det. 

Vad skriver du om?

Jag har den senaste tiden utforskat det skönlitterära skrivandet och arbetat med min prosa och poesi, då jag tidigare skrivit mycket mer akademiskt och sakligt. 

Skriver gärna om olika relationer människor emellan, om hur rasism upplevs, vilka känslor och mekanismer som döljer sig bakom en fasad. 

Varför har du valt att gå den här kursen?

Jag sökte kursen för att utmana mig själv till att skriva mer skönlitterärt och att våga dela mina texter med andra människor vilket jag tidigare tyckt varit något läskigt men blivit allt mer bekväm med. 

Vem/ vilka tycker du borde söka kursen?

Anser att alla som är intresserade av text och skrivande borde söka kursen. Det är en plats för att utforska sitt skrivande med människor som är generösa med sina texter, känslor och idéer. Har även uppskattat att kursen är separatistisk för kvinnor och transpersoner. Samt att det på kursen finns en separatistisk textrespons och diskussionsgrupp för personer som rasifieras som icke-vita.

Tack Tania!

Sök till Your Silence Will Not Protect You!
Sista ansökningsdatum är den 17 maj.

Här kan du läsa mer om Your Silence Will Not Protect You.

Kursen ges som en skrivarkurs på distans och ett projektår, båda med studietakten 25 %.

Välkommen med din ansökan!