Möt Sara Mahamad, deltagare på Film, Text & Performance

Här får du träffa Sara Mahamad som nu går kursen Film, Text & Performance.

Vilken kurs har du läst på Kvinnofolkhögskolan och varför sökte du dit?

Jag har läst kursen film text & performance. Vad som lockade mig till att läsa kursen var först och främst skolan och allt fint jag hört om den. Många i min omgivning har gått på skolan och det kom ofta på tal när det talades om minnen och relationer som skapats genom skolan. Vad som vidare drog mig till just den kursen var att jag ville lära mig fler konstnärliga former. Jag kände mig bekväm i performance men ville arbeta med att kombinera fler konstnärliga uttryck.

Hur är det att vara deltagare på kvinnofolkhögskolan?

Det är väldigt fint att få ta del av skolan och det väldiga engagemang alla lärare har inom de ämnen de undervisar. Kursen har varit väldigt formbar efter deltagarna och det har funnits möjlighet att önska in gästlärare och testa på fler kreativa uttryck utöver kursens egna. Skolan lyfter även ständigt upp viktiga frågor vilket jag trivs väldigt bra med. Tråkigt nog har mycket varit på distans detta året men trots det har jag funnit ett sammanhang på skolan, och skapat band till nya vänner. Skolan är en plats jag vet att jag fortsatt kommer befinna mig på, och arbeta med framtida projekt, även när jag gått klart mitt år.

Vad gör du annars?

Jag är dansare så jag försöker hålla igång min träning, utöver det är jag sociolog så jag försöker nog mest hitta min väg.

Tack Sara!

Här kan du läsa om Film, Text & Performance.
Välkommen att söka, sista ansökningsdatum är den 25 maj.

Foto: Privat