Möt Nioosha Shams som undervisar på kursen Your Silence Will Not Protect You

Nioosha Shams.

Några frågor till Nioosha Shams, lärare på vår feministiska skrivarkurs Your Silence Will Not Protect You! Kursen håller öppet för ansökan nu.

Nioosha är aktuell med romanen “Om det regnar i Ahvaz”. 

Vad är det bästa med att jobba på vår kurs? 

Att jag ständigt får lära mig saker av våra deltagare, och att få bevittna det fina som händer i rum där skrivande personer med liknande erfarenheter samlas och vågar öppna upp sig för varandra. 

Varför har du valt att jobba här? 

Jag längtade själv efter ett skrivande sammanhang där politiken också fanns med, och den här kursen är precis det. Vi pratar om litteratur ur ett intersektionellt perspektiv, och läser den sortens litteratur jag önskar att jag hade fått läsa på de utbildningar jag gått. 

Vilka borde söka kursen? 

De som skriver eller är nyfikna på att skriva, och längtar efter ett tryggt rum att få utforska i. De som längtar efter samhörighet och en plats att växa i. De som känner ett behov för separatism, vi är en kurs för kvinnor och transpersoner och erbjuder på många av våra lektioner separatistiska grupper för de som rasifieras som ickevita. 

Vad skriver du själv? 

Just nu skriver jag om en uråldrig persisk poet som fått ta plats i en ung queer kropp i ett nutida Sverige. Och om en Gud som kan göra 100 pull-ups i rad. 

Vad gör du när du inte jobbar här? 

Jag skriver lite på Aftonbladet, är textsamtalshandledare på Skrivarakademin i Stockholm, cyklar hem till mina vänner och dricker mycket dubbel espresso.

Tack Nioosha!

Sök till Your Silence Will Not Protect You!
Sista ansökningsdatum är den 17 maj.

Här kan du läsa mer om Your Silence Will Not Protect You.

Kursen ges som en skrivarkurs på distans och ett projektår, båda med studietakten 25 %.

Välkommen med din ansökan!