Luie Romero

Möt Luie Romero, tidigare deltagare på Film, Text & Performance

Här får du träffa Luie Romero som tidigare har gått kursen Film, Text & Performance.

Vilka kurser har du läst på Kvinnofolkhögskolan och varför sökte du dit?

Jag har läst film text och performance samt mobilisering aktivism och teater.  

Mitt första år sökte jag film text och performance för att ta mitt eget skapande på allvar, och jag känner verkligen att jag fick den platsen att göra det. 

Mitt andra år, som fortfarande är pågående läser jag mobilisering aktivism och teater. Jag sökte den kursen för att utmana mig att prova ett annat uttryckssätt, teater. Jag fick testa på teater men sedan slogs kurserna ihop pga brist på deltagare, men jag uppmuntrar till att söka mobilisering aktivism och teater.

Hur är det att vara deltagare på Kvinnofolkhögskolan?

Kvinnofolkhögskolan är som ett eget community, det finns en helt annan anda och attityd om jag jämför med all annan skola jag gått. En tar hand om varandra och hjälper varandra, även över kurs gränserna. 

Klimatet påverkas givetvis av att det är en separatistisk skola.

Och jag önskar dig som kvinna ickeman eller transperson att du ska få ta del av kvinnofolkhögskolan. 

Vad gör du annars?

Annars skriver jag på min bok, i nuläget så känns det som den aldrig kommer bli klar, men att ha gå på kvinnofolkhögskolan har som nämnt hjälpt mig att ta mitt egna skapande  på allvar, så min roman får helt enkelt ta den tiden den behöver för att formas. 

I övrigt arbetar jag extra i vården, läser mycket böcker och hänger i skogen.

Tack Luie!

Här kan du läsa om Film, Text & Performance.
Välkommen att söka, sista ansökningsdatum är den 25 maj.

Foto: Privat