Kvinnofolkhögskolan söker kurator

Om arbetsplatsen
Kvinnofolkhögskolan är en feministisk folkhögskola i centrala Göteborg. Här arbetar och studerar kvinnor och transpersoner i olika åldrar, med olika bakgrund, mål och studievanor. Vi har kurser på grundskole- och gymnasienivå samt kurser inriktade på feministiska studier. Gemensamt för undervisningen på alla kurser är att de har genusperspektiv. Med anledning av pandemin bedrivs all undervisning på distans. 

Kvinnofolkhögskolan har kollektivavtal.  

Arbetsuppgifter
Det huvudsakliga arbetet för dig som kurator är att genomföra samtal, såsom stöd-, motivations- och krissamtal liksom rådgivande samtal med enskilda deltagare relaterade till skolsituationen.

Som kurator ingår du i skolans resursteam. Du ger handledning och konsultation till skolans personal utifrån din kunskap om risk- och skyddsfaktorer för deltagarnas hälsa, sociala situation, lärande och utveckling. Du ger vägledning för skolans deltagare när det gäller kontakt med andra samhällsaktörer utanför skolan.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en socionomutbildning. Du har erfarenhet av att jobba med unga och vuxna inom skola eller folkhögskola.

Tjänsten är en timanställning som kräver en god planering för att möta deltagarnas behov.

Du agerar på egen hand utifrån vad situationen kräver utan att behöva stöd av andra. Du har förmåga att ta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag. Du har förmåga att delge information och idéer, såväl muntligt som skriftligt. Du uttrycker kärnan i ett argument på ett tydligt och effektivt sätt.

Meriterande för tjänsten är kunskap om folkbildning och feminism och kunskap om/erfarenhet av folkhögskola, feministiska och kvinnorörelser.

Övrig information: Läs mer om skolan på www.kvinnofolkhogskolan.se

Sista ansökningsdag: 2021-03-25

Tillträdesdag: 2021-04-01

Anställningsform: Tjänsten är en provanställning med fasta arbetstider

Omfattning: Deltid

Antal tjänster: 1

Kontaktpersoner:
Mariya Voyvodova, tf rektor, mariya.voyvodova@kvinnofolkhogskolan.se, Mobil: 0761-267 957

Facklig företrädare: Pia Sundh, Lärarförbundet, expedition@kvinnofolkhogskolan.se, 031-780 35 00

Varmt välkommen med din ansökan!