Några platser kvar på vårens profilkurser i normmedvetenhet samt antirasistisk litteratur och skrivande

Nu när många har kommit igång efter vinterledigheten kan vi börja se fram till att fylla våren med ny kunskap och inspiration. Varför inte göra det i ett sammanhang med läsning, dialoger och regelbundna träffar online?

Uppdatering: Kurserna är fullsatta, men det kan finnas möjlighet till reservplats.

Vi har platser kvar på två av vårens kurser, nämligen Olika och jämlika och Språket är inte glömt men raderna är brutna. Läs om kurserna här nedan och klicka dig vidare till kurssidorna för att läsa mer och ansöka.

Olika och jämlika, hur kan vi arbeta normmedvetet?

När blev du rättvist behandlad senast? Hur kändes det?

Hur kan vi bryta med invanda mönster och tankesätt som skapar diskriminering och ojämlikhet? Vi går igenom centrala tankegångar inom maktkritiska perspektiv för att sedan tillämpa dessa.

En viktig del av kursen är just att tillämpa teorierna på olika situationer; det kan vara på en arbetsplats, en utbildning eller i en förening – liksom att arbeta utifrån ett intersektionellt perspektiv. Läs mer om arbetssättet här.

Här kan du läsa mer om kursen i den digitala foldern om Olika och jämlika. Du kan dela foldern, ladda ner som en pdf och skriva ut.

Läs mer om kursstart och anmälan här.

Språket är inte glömt men raderna är brutna.

Kursen ”språket är inte glömt men raderna är brutna” är en litteratur- och skrivarkurs som undersöker modern skönlitteratur om rasism och exil i Sverige.

Kursen kommer ur ett behov att undersöka litteratur om rasism med omsorg, ömhet, estetisk och politisk blick, och att tala om relationen mellan rasism och estetik på ett sätt som varken reducerar oss till våra erfarenheter eller osynliggör dem.

På kursen ”språket är inte glömt men raderna är brutna” kommer vi även att skriva om exil och rasism, i samtal med varandra och texterna vi läser. Vi kommer att ha textsamtal som fokuserar på hur rasism och exil skildras i våra egna texter.

Möt lärarna på kursen i intervjuer:

Följ gärna @spraketarinte på Instagram.

Läs mer om kursstart och anmälan här.

Välkommen med din ansökan och ta hand om dig!

Ps. Nu när vi inte kan träffas på workshops, mässar och möten.

Tipsa gärna vidare information om skolan och skolans kurser till vänner, kollegor och i sociala medier. Det bidrar till att vi når ut till fler som lär känna Kvinnofolkhögskolan. Här är skolan i sociala medier:

Facebook: https://www.facebook.com/kvinnofolkhogskolan.goteborg
Instagram: https://www.instagram.com/kvinnofolkhogskolan/
Twitter: https://twitter.com/Kvinnofolkhgsk1

Följ oss gärna, klicka gilla på inlägg och dela vidare. 

Stort tack på förhand! :)