Möt författaren Donia Saleh på kursen Språket är inte glömt men raderna är brutna

SÖK TILL DEN ANTIRASISTISKA LITTERATURKURSEN “SPRÅKET ÄR INTE GLÖMT MEN RADERNA ÄR BRUTNA”.

Donia Saleh.

På kursen arbetar författaren Donia Saleh som texthandledare. Saleh romandebuterade i höstas med rosade “Ya Leila”.

Ya Leila av Donia Saleh.

Några frågor till Donia:

Vem är du?

Fruktansvärd fråga, men okej. Jag är författare, student, en göteborgare wanna-be och en av alla andra människor i mängden av människor. Jag debuterade med romanen Ya Leila tidigare i år och har likt Arazo en master i litterär gestaltning från Akademin Valand. Just nu pluggar jag psykologi och försöker få ihop det där med tid och skrivande. Jag önskar att jag kunde skriva: min hobby är x men jag har tyvärr ingen hobby, för det är ingen hobby att stå och pumpa muskler direkt. Eller…?

Varför ska man gå kursen?

För att förstöra föreställningen om att skrivandet måste vara en ensam aktivitet. Eller att skrivandet endast pågår i ordproduktionen. För att grotta ner sig i det komplexa med att vara skrivande och läsande kroppar och vad det gör med skrivandet och läsandet. Jag tror inte att alla skrivande sammanhang gynnar alla. Men jag tror att den här kursen ständigt arbetar för att skapa ett tryggt, skrivande, läsande och samtalande rum.

Följ gärna @spraketarinte på Instagram.

DU SÖKER KURSEN GENOM ATT MAILA ETT PERSONLIGT BREV TILL LIZETTE.ROMERO@KVINNOFOLKHOGSKOLAN.SE

Mer information finns på kursens sida.

SISTA ANSÖKNINGSDAG 18/1