Information om kursstart vt-21

På torsdag den 7 januari startar vårterminen 2021.

Vi ser fram till att träffa er alla, såväl nya som “gamla” deltagare!

Du som är ny deltagare till Allmän kurs 2, 3 och Allmän kurs Grund samt Film, text och performance och Makt, aktivism och teater har fått en välkomstbrev i posten om att du kommer att få information om skolan, din mailadress och genomgång av Google Classroom kl 10-12 på torsdag den 7 januari. Informationen för nya deltagare sker på plats på Kvinnofolkhögskolan, Första Långgatan 28 B.

Allmän kurs Distans börjar senare.

Med anledning av pandemin kommer informationen för nya deltagare att hållas med avstånd i små grupper. Det finns handsprit och möjligheter att tvätta händerna i lokalerna.

Du som fortsätter studera på Kvinnofolkhögskolan i Allmän kurs 1, 2, 3, Distans, Grund samt Film, text och performance och Makt, aktivism och teater har fått sms med information om kursstart.

Eftersom distansundervisningen fortsätter tills vidare startar samtliga ovan nämnda kurser digitalt kl 9:00-11:20 på fredag den 8 januari i respektive Google Classroom/digitala klassrum online.

För att du ska få rätt ersättning från CSN är det viktigt att du registrerar dig på kursen.

Om du inte kan börja din kurs är det viktigt att du sjukanmäler dig. Det gör du antingen genom att ringa till expeditionen 031 780 35 00 eller sms:a till 0761-267 946. Du som läser en kurs på distans behöver inte komma till Kvinnofolkhögskolan för att registrera dig. Däremot är det viktigt att du kontaktar kursansvarig lärare om du har ändrat dig och planerar att inte gå kursen.

Munskydd rekommenderas i kollektivtrafiken

Om du reser till skolan med kollektivtrafik kan det vara bra att känna till de nya rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten som börjar gälla på torsdag.

Från och med den 7 januari 2021 rekommenderas munskydd i kollektivtrafiken klockan 7–9 samt 16–18 vardagar, i hela landet.

Följande distanskurser börjar senare:

Du som är antagen till dessa kurser kommer att få information senare.

Kursen Your silence will not protect you fortsätter enligt schema.

Gemensam samling på skolan nästa vecka

På fredag den 15 januari träffas deltagare och personal för en gemensam samling med presentationer i skolans digitala matsal. Hör med din lärare om detta gäller kursen du läser.

Hjärtligt välkommen till Kvinnofolkhögskolan!