Möt poeten Arazo Arif på kursen Språket är inte glömt men raderna är brutna

SÖK TILL DEN ANTIRASISTISKA LITTERATURKURSEN “språket är inte glömt men raderna är brutna”.

På kursen undervisar poeten Arazo Arif, som tidigare i år debuterade med hyllade “mörkret inuti och fukten”.

Vem är du?

– Jag är poet, manusförfattare och konstnär, jag skriver för det mesta men rör mig också mellan film, ljud och andra konstformer. Jag har läst akademiska studier i psykologi, sociologi och statsvetenskap, har en master i litterär gestaltning från Akademin Valand. Jag har också en lågintensiv historia som journalist bakom mig, med fokus på nyheter och kultur. Innan jag höll på med något av allt detta så höll jag på med politisk aktivism, och medan jag för närvarande jobbar mer med konstnärlig aktivism, så är aktivismen fortfarande något som genomsyrar mitt arbete på lite olika sätt. Sen är jag fett rolig, också. Det står i mitt CV.

Varför ska man läsa den här kursen?

– Man ska läsa den här kursen om man likt mig älskar att vistas i tänkande och skrivande rum. Om man vill utveckla sin förståelse för hur erfarenheter av rasism och exil har format samtida svensk skönlitteratur med samma tema, hur dessa erfarenheter gestaltas. Det går också fint att söka den här kursen om man bara vill träffa, tänka och umgås med andra människor som bryr sig om litteratur och som brinner för en värld fri från rasistiskt förtryck.

Följ gärna @spraketarinte på Instagram.

DU SÖKER KURSEN GENOM ATT MAILA ETT PERSONLIGT BREV TILL LIZETTE.ROMERO@KVINNOFOLKHOGSKOLAN.SE

Mer information finns på kursens sida.

SISTA ANSÖKNINGSDAG 18/1