OPERATION Rädda Kvinnofolkhögskolans verkstad!

Kvinnofolkhögskolan står inför valet att behöva göra sig av med den fina verkstaden eller försöka rädda den. Vi i skolans stödförening vill försöka rädda den. Verkstan har funnits sedan skolans start och har, med den utrustning som finns, varit en viktig del av verksamheten, såväl dagtid som kväll och under helger. Där går att arbeta med olika hantverk i trä, lera, med färger eller tyg, och den går att utveckla. Verkstaden har betytt mycket för många kursdeltagare, medlemmar i stödföreningen och för andra.

 

Idéverkstad

Vi tänker oss en cirkel där vi träffas en gång i veckan, lär oss olika tekniker samtidigt som vi diskuterar hur verkstan kan utvecklas. Du kan prova att snickra, tälja, arbeta i lera med möjlighet att bränna, måla eller teckna, sy eller väva ( det finns en vävstol) med hjälp av kunniga medlemmar i stödföreningen. I pauser och vid särskilda träffar diskuterar vi hur detta kan utvecklas så att verkstaden används mer och bättre.

 

Sprid gärna till era vänner! Som medlem i skolans stödförening deltar du gratis i cirkeln.

 

Första träff: tisdag den 15 januari kl.17 i Kvinnofolkhögskolans matsal.

Anmäl dig till: Ulla Reimers ulla.karla.reimers@gmail.com

Obs! Anmälan är inte bindande. Du kommer till första träffen och vi diskuterar upplägg och tider och du ser om det är något för dig.

 

Välkommen!