Kvinnofolkhögskolans stödförening

Välkommen som medlem i Kvinnofolkhögskolans Stödförening!

Kvinnofolkhögskolans stödförening är en ideell förening, öppen för alla kvinnor och transpersoner som vill stödja och utveckla Kvinnofolkhögskolan. Föreningen är partipolitiskt obunden. Verksamheten varierar från år till år och medlemmarna har möjlighet att påverka programmet. Årsmöte hålls varje år före april månads utgång. Vårutflykt, promenader och föreläsningar har anordnats de senaste åren.

Som medlem i Stödföreningen kan du registrera dig och få ett lånekort och tillgång till skolans bibliotek och övriga lokaler. Du kan också ta initiativ till att tillsammans med andra kvinnor bilda en grupp som använder skolan som sin mötesplats.

Vi i styrelsen hoppas att du vill delta i verksamheten. Kontakter med medlemmarna försöker vi ha genom tre medlemsutskick varje år, före och efter årsmötet samt i början av hösten. Dessutom kan du få information via mejl mellan utskicken. Genom skolans expedition kan du få kontakt med någon i styrelsen. Vi hälsar dig välkommen och hoppas du ska hitta vägen såväl till skolan som till föreningens verksamhet. Vi vill bli fler aktiva!

Årsavgift

Årsavgiften till stödföreningen är 100 kronor och betalas in på PG 63 53 11-4

Stödföreningens styrelse

Alice Blomdahl

Agneta Wirén

Anna-Kajsa Olsson

Birgitta Hermansson

Ewa Olsson

Henrietta Johansson

Nazlin Mumani

Olivia Jakobsson

Sarie Chahrour

Torunn Liljegren

 

Program

 

 

Onsdag 22 november kl 18.00

Två aktuella kvinnliga fotografer

Vi besöker Göteborgs konstmuseum och Hasselbladsstiftelsen, ser två olika utställningar med konstvetaren Lisbeth Ahnoffs som guide.

Den nederländska konstnären Rineke Dijkstra har utsetts till 2017 års mottagare av Hasselbladstiftelsens internationella pris i fotografi, med motiveringen:

…”en av de mest betydelsefulla samtida konstnärerna som arbetar med fotografiska porträtt. Hennes storskaliga fotografier fokuserar på temat identitet. Hon fångar ofta sina modeller i perioder av förändring eller i ögonblick av sårbarhet och hennes bilder för tankarna till den visuella skärpan i sextonhundratalets nederländska porträttmåleri.”

Den svenska fotografen Julia Peirone är en av de mest intressanta konstnärerna i Norden idag. Hon arbetar sedan med frågor kring identitet och fotografisk bild, ofta med fokus på unga kvinnor, och ställer frågor kring vad en fotografisk bild kan vara och vad den kan göra, vad som utgör dess krafter och gränser. Framför allt intresserar sig Peirone för hur verkligheten existerar genom bilden, och hur vi i denna bildmässiga aspekt möter oss själva.

Kostnad: Inträde till Konstmuseet,  museikort 40 kr. Träff utanför museet kl 17.50. För dem som vill: Fika efteråt.

 

Tisdag 5/12

Den banala ondskan

Efter direkt önskemål från medlemmar och tidigare åhörare

fortsätter Berit Larsson sitt samtal om Hanna Arendt och Den banala ondskan.

Tid: kl 18

Plats: Kvinnofolkhögskolans matsal

Alla välkomna! Inget inträde. Fika till självkostnadspris

 

Alla välkomna! Inget inträde. Fika till självkostnadspris

Glömt betala medlemsavgiften? Sätt in 100 kronor på pg 63 53 11-4. Glöm inte skriva ditt namn!

Om inte annat anges är platsen Kvinnofolkhögskolan vid Masthuggstorget (spårvagn 3,9 och 11).

För frågor och information: 031-780 35 00 eller kvinnofolkhogskolan@kvinno.fhsk.se

 

Följ oss på Facebook!

Kvinnofolkhögskolans stödförening finns på Facebook. Där lägger vi ut detaljer och datum för programmen.