24 mars 2018

Filmaktivism Kvinnofolkhögskolan: Filmprocess!

Feministisk Fokus: Filmaktivism bjuder in all världens FEMINISTER! QUEERS! TRANS! till att ta del av vårt arbete mitt i processen – lördag 24 mars kl 15.00-18.00 cirka

Under våren arbetar vi med att göra egna längre projekt med premiär i maj – YES!

Men för oss är processen viktig, att dela och samtala om vad vi gör är viktigt, att inte konkurrera, att vara generösa, att vara, prata, tänka och se TILLSAMMANS är viktigt. Därför bjuder vi in till en visning mitt i vår process. Det blir filmvisning, utställning, fika, revolutionär och lagom pretentiös stämning.

Det känns skitläskigt för oss att göra detta men vi gör det ändå. Välkomna.

Kvinnofolkhögskolan, lördag 24 mars kl 15.00

((Evenemanget kommer att uppdateras med mer info inom kort!))

—————————————————————–

Feministisk Fokus: Filmaktivism är en 1årig utbildning på Kvinnofolkhögskolan i Göteborg där du får utveckla ditt politiska språk genom ett flertal konstnärliga strategier. Vi undersöker och gestaltar det privata och det politiska och du lär dig gestalta teori och filosofi genom konstnärlig praktik. Vi studerar hur kvinnor och transpersoner har verkat – och verkar – för att förändra maktstrukturer. Kursen ger inblick i olika teoribildningar, såväl akademiska som rörelsebaserade och undersöker begrepp som exempelvis solidaritet, sexualitet, vithetsnorm, postkolonialism, klass, crip- och queerteori.

Hösten 2018 byter kursen namn till Feministiskt fokus: Film, text & performance.