bas_b_3_webb

Allmän kurs, SAS-inriktning: Grundskolenivå

Kursen är för dig som har annat modersmål än svenska. Du kan avsluta dina grundskolestudier och/eller förbereda dig för vidare studier på gymnasienivå. Du läser 1-3 år beroende på din skolbakgrund.

Allmänt

På Allmän kurs, SAS-inriktning kan du avsluta dina grundskolestudier och/eller förbereda dig för vidare studier på Allmän kurs: Gymnasienivå.

Du studerar svenska, samhällskunskap, naturkunskap, matematik och engelska.

Som studerande på Allmän kurs får du en bred allmänbildning och ökar din medvetenhet om dina egna och omvärldens villkor. På kursen läggs tonvikt vid att träna olika former för lärande. Du utvecklar kritiskt tänkande, självständighet och samarbetsförmåga. Dina erfarenheter är en viktig utgångspunkt för lärandet.

All undervisning har genusperspektiv.

I studierna ingår studiebesök och temadagar och du deltar i skolans gemensamma aktiviteter och ett tillvalsämne. Några dagar varje år lagar din kurs mat till alla på skolan och städning sköts gemensamt på skolan.

Förkunskaper: Avslutat sfi D eller motsvarande.

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: Löpande antagning

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå

Kostnader: 900 kr/termin. Avgiften täcker visst kursmaterial, försäkring, besök vid utställningar, kaffe/te,osv.

Kontaktperson: Barbro Schöld, tel. 031-780 35 00, email: barbro.schold(at)folkbildning.net