Bild: Elin Hjerthén

Allmän linje DISTANS Gymnasienivå – med feministisk profil!

Observera: Vi har ett fåtal platser på den här kursen – med studiestart i januari 2019. Sök nu om du vill vara säker på att få en plats!

Vår allmänna linje på distans har feministisk profil och är en utbildning för dig som vill uppnå grundläggande behörighet för vidare studier eller arbete och är intresserad av frågor som rör feminism, mänskliga rättigheter och normkritiska perspektiv.

Du får en inledande introduktion i First Class och Folkbildningsnätet, som är den plattform som används i kursen. Du studerar via nätet och behöver därför ha tillgång till en dator med stabil internetuppkoppling, webbkamera samt hörlurar och mikrofon.

Utbildningen är anpassad för vuxna och ger en bred allmänbildning. Kursen ger grundläggande behörighet för högskolestudier. Du läser gymnasiegemensamma ämnen som svenska, engelska, samhällskunskap, religion, matematik, naturkunskap och historia. Du kan också läsa olika valbara kurser. Särskilda behörigheter kan i vissa fall ges. Studierna ges på helfart men möjlighet till halvfart finns. Detta sker i så fall i samråd med studiehandledare.

Tillsammans med din studiehandledare planerar du din studiegång på folkhögskolan. Du som har tidigare studier på gymnasienivå gör din planering efter validering av dina tidigare studier. Du som på detta sätt kompletterar tidigare studier kan nå grundläggande behörighet på ett eller två år. Du bör ha minst ett klart på gymnasiet. Du studerar utifrån dina egna förkunskaper och förutsättningar. Kursen kräver god studieförmåga och självständighet på grund av att det i hög grad är du själv som organiserar dina studier. Gymnasiebehörighet ger dig behörighet att söka vidare till fortsatta studier på universitet och högskola. Det stärker även dina möjligheter på arbetsmarknaden.

Grupparbete och gruppredovisningar är en del av arbetssättet. Du ingår i en studiegrupp som du träffar ofta i videokonferenser och arbetar tillsammans med i projekt. Detta gör att du har ett sammanhang, trots att du läser på distans. Förutom ämnesstudier i matte, engelska och svenska läser vi ämnesövergripande studier i moduler om ca 6 veckor. Studierna kräver att du ska kunna vara uppkopplad varje dag, fem dagar i veckan. Vissa videokonferenser sker dagtid. Mycket av skolarbetet kan dock ske utan att du är uppkopplad.

Skolträffar och videomöten

När skolan anordnar något gemensamt t.ex. föreläsningar eller kulturarrangemang bjuds också deltagarna på distanskurser in.

Studietakt: 100%

Startdatum: 15 augusti 2018

Träffar: Första träffen sker 21 augusti kl 10-15 på Kvinnofolkhögskolan i Göteborg
Två obligatoriska träffar per termin

Längd: 1-2 år

Antagningsvillkor: Du behöver vara minst 18 år och färdig med grundskolan och ha gått minst ett år på gymnasiet. Om du läser svenska som andraspråk så behöver du vara färdig med Sva1.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

OBS! När du ansöker ska du skicka med:
– Personligt brev och personbevis
– Betyg från dina tidigare skolor

Fyll i din ansökan HÄR!

Kontaktperson: