Rektor sökes till Kvinnofolkhögskolan

Vi söker en rektor som vill driva och vidareutveckla en feministisk folkhögskola som kännetecknas av en unik profil, engagerad personal och nöjda deltagare. Skolan har en lång tradition av stort personalinflytande.

Rektor har det övergripande ansvaret för verksamheten med fullt budget- och personalansvar (ca 45 anställda på ett trettiotal tjänster) och rapporterar till Skolstyrelsen för Kvinnofolkhögskolan. Rektor är adjungerad i Kvinnofolkhögskolans två styrelser, Skolstyrelsen och Stiftelsestyrelsen.

Vi söker en erfaren ledare med erfarenhet av kvinnopolitiskt arbete och/eller feministisk verksamhet och som förstår folkbildningens specifika uppgift. Du delar Kvinnofolkhögskolans värdegrund såsom den uttrycks i stiftelsestadga och måldokument. Se http://kvinnofolkhogskolan.se/om-oss/profil/malparagraf/

Det är meriterande om du har några års erfarenhet av ledarskap inom pedagogiska verksamhetsområden och/eller folkbildning, där även projektledning och marknadsföring har varit viktiga verktyg för att skapa framgång. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med tillgänglighets- och mångfaldsfrågor.

Som person är du trygg, lösningsorienterad och handlingskraftig. Du är en god människokännare och kommunikatör som är samarbetsinriktad och inlyssnande samtidigt som du vågar utmana och utveckla. Du har en god analytisk förmåga och motiverar dina medarbetare genom att delegera, dela med dig av ditt helhetsperspektiv och låta människor växa till sin fulla potential. Rektorn är skolans ansikte utåt och det är viktigt att du trivs i olika miljöer och sammanhang och i rollen som talesperson.

Välkommen med din ansökan på www.maquire.se med CV och personligt brev så snart som möjligt men senast 24 april. Vid frågor, kontakta Christina Fredriksson 0702-715140.